Ilva Living – rom til inspirasjon

Ilva er en av Danmarks ledende kjeder innenfor boliginnredning. I takt med at danskene også har begynt å kjøpe møbler og innredning på nettet, blir de fysiske boliginnredningsbutikkene til opplevelsessteder som gir inspirasjon mer enn salgssteder.

Derfor er den vanlige oppdelingen i avdelinger i ferd med å avgå ved døden i moderne innredningsbutikker. De ulike produktene og vareemnene er vist i den sammenhengen de skal inngå i og presenteres derfor i helheter fremfor i kategorier.

Det er også essensen for Ilva-kjedens Living konsept, og butikken i Ålborg er en testbutikk for en komplett utrulling av konseptet.
Expedit har samarbeidet tett med Ilva for å oppnå den riktige looken, den rette stemningen og de optimale materialene som avspeiler tid og tendenser.

De to kubene ved hovedinngangen er et godt eksempel på en overbevisende og kreativ løsning som skaper inspirasjon og signaliserer at alt er mulig. En ekstra bonus er at man kan titte inn i den øverste kuben fra andre etasje, der hovedparten av Ilvas møbler står.

På turen rundt i butikken presenterer Ilva meg for inspirerende innredning med nordiske farger og materialer som skal gi meg lyst til å kjøpe og gi meg gode ideer som jeg kan ta med meg hjem.

Det nye inventarkonseptet er hvitt, lett og bygd på en smal stålprofil, slik at det fremhever produktene. Innimellom er stålet kombinert med rå kryssfinerkasser til eksponering av fokusvarer.
 
I belysningsavdelingen har konseptet fått en liten vri og er sort, slik at det trer i bakgrunnen. Her er belysningen mer punktvis, slik at man kan fokusere på hvordan hver enkelt lampe lyser.

I andre etasje har Ilva valgt å skape inntrykk av god plass, noe som ikke alltid er tilfelle i boligbutikker. Det gir meg overblikk og plass til å forestille meg at møblene står i min egen stue. Mellom møblene finner jeg Expedits inventar – her til eksponering av komplementærvarer – puter, pledd, vaser, vedlikeholdsprodukter etc.

”Ved åpningen i Aalborg stod 600 kunder i kø. Vi opplevde den villeste helgen i Ilvas historie, men det interessante er at vi beholder besøksfrekvensen – butikken yter stadig over forventning,” smiler Hanne Holm Nørgaard, konseptsjef i Ilva.  
”Men vi skal videre, derfor vi er nå i gang med å rulle deler av konseptet ut i butikken vår i Malmø.”


Se hvordan Ilva Ålborg ble til her
Se filmen fra butikkens åpning