Grønt er det nye sorte

Nå om dagen er det mye fokus på det grønne element. Vi har aldri før vært så bevisst på livsstil, mosjon, sunn mat, økologi og miljø, som vi er nå. Dette gjenspeiles tydelig i økt salg av økologiske produkter, og i urbane hager og grønne terrasser som dukker opp i stigende antall i bymiljøet. Flere og flere trives med en aktiv fritid og finner grønne områder hvor de kan koble av fra en travel hverdag.

Det grønne elementet er også tydelig i butikken. Grønne planter både i butikker og kjøpesentre kan bidra til å skape helt nye opplevelser for kundene.

Hvis du ønsker å ligge i tet og tilby et attraktivt handlested, dvs. et sted der kundene er villige til å bruke tid og krefter på å komme seg til, må du i dag være i stand til å tilby flere funksjoner enn bare muligheten til å kjøpe produktene dine. Her spiller det rekreative en større og større rolle. Det bør være steder der du som kunde kan trekke deg tilbake fra salgsbudskapene og bruke tiden på andre ting.

Tidligere omga kjøpesentrene seg med bare parkeringsplasser, men i dag gjør mange langt mer ut av omgivelsene. Kjøpesenteret Emporia i Malmø, som er vist på forsiden, er et godt eksempel. Her er hele taket innrettet med grønt og hyggelige sitteplasser, slik at du kan slappe av og nyte utsikten til Øresund.

 

Expedit shop solutions - Grønt er det nye sort

Også inne er det grønne svært synlig i form av bl.a. vertikale "søyler" av plantevegger. Disse inngår som en integrert del av arkitekturen og forbinder etasjene med hverandre.

DEN GRØNNE BY
Signalverdien av grønt er ikke til å komme utenom. I disse tider opplever byrommet en grønn invasjon. Det er attraktivt å bo i byen, men det moderne mennesket vil også ha en synlig tilknytning til naturen. Det er fokus på å få mer liv i gatebildet og skape en atmosfære som integrerer butikker, kafeer og uterom. Vi ser også en tendens til at ute og inne mikses. Naturen trekkes inn i boliger og bygninger.

FINN PLASSEN VERTIKALT
Siden det er sparsomt med plass i byene, kan det være lurt å utnytte de vertikale flatene til grønne løsninger. Her er planteveggen en opplagt måte å lage vertikale plantemiljøer på. Det kan være som en spiselig vegg av krydderurter eller et vakkert grønt midtpunkt i eller på en bygning. Men for en butikk finnes det også mange andre mer utradisjonelle måter å skape naturlignende miljøer på.

 

 

Expedit shop solutions - Grønt er det nye sort 

Det er verdt å huske at planter også forbedrer inneklimaet. De renser luften for skadelige partikler og reduserer støy. Hvis du ønsker å tilføre det grønne element i butikken din, kan du velge det ambisjonsnivået som passer deg – alt fra den helt manuelle utgaven til den fullt automatiserte – styrt via f.eks. en app. Sammen med en serviceordning blir vedlikeholdet enkelt og ukomplisert.

GRØNNE PLANER
Expedit har lang erfaring med grønne løsninger i butikkmiljøer. Vi har samarbeidspartnere i hele Norden, og vil du komme i gang med mer konkrete grønne planer, står vi klar til å hjelpe deg med å sette dem ut i livet.

 Expedit shop solutions - Grønt er det nye sort